Varför familjebildande inte passar in i vårt samhälle

Om man läser artiklar, forumtrådar och bloggar om föräldraskap, relationer och giftermål så inser man att det finns en anledning till att varje kultur har skapat regler kring detta. För hittills har jag inte stött på ett område som orsakar så starka känslor, så många komplikationer och skador som detta. Ansvar, makt och skyldigheter måste hitta sin plats och när inte längre samhället/kulturen/religionen dikterar detta så blir det problem.

Missförstå mig rätt, jag vill inte tillbaka till ett samhälle som styrs av statsreligion och dess föreskrifter – jag vill tvärtom gå mot ett samhälle med större valfrihet kring hur man planerar sitt familjeliv. Problemet är att den utvecklingen har gått fortare än utvecklingen av ansvarsfördelning.

Det är fruktansvärt tragiskt att läsa om kvinnor som känner sig tvingade att göra en abort mot sin vilja av rädsla för att bli lämnade ensamma med barnet. Eller om hur män tvingas bli fäder trots att dom inte känner sig redo. Framförallt är det tragiskt att läsa om alla barn som växer upp i konflikter eller där en förälder helt saknas.

Ska en man kunna avsäga sig allt ansvar genom juridisk abort? Ska kvinnan kunna göra desamma? Har ett barn rätt till båda biologiska föräldrarna eller ska vi arbeta för att minska biologins betydelse och uppmuntra adoptioner, surrogatmödraskap och likande?

Det finns mycket att diskutera, fundera över och jag kommer ha all anledning att återkomma fler gånger till ämnet eftersom just barn, föräldraskap, skola och samhälle är de områden jag brinner mest för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: