Den motvillige politikern

I hela mitt liv har jag varit engagerad och intresserad av att förändra. Områdena har ändrats genom livet, åsikterna likaså men min förmåga att påverka, debattera och entusiasmera har varit genomgående. Så varför inte bli politiker?

Anledningen är helt enkelt hyser agg mot hela den politiska världen. Jag avskyr hur politiker tjaffsar med varandra, hur politiska reportrar hetsar med sina frågor utan att ta hänsyn till att ämnet är mer komplext än deras fråga erkänner och jag avskyr kanske mest hur all politik verkar handlar om någon slags lek där man inte längre använder sig av logiskt tänkande och sansade resonemang.

Att hela systemet dessutom känns komplicerat har inte heller underlättat mitt intresse.

Så varför dristar jag mig nu till att kalla mig politiker? (Ett epitet som känns lika bekvämt som ”dammsugarförsäljare”) Jo, för att jag har insett att det faktiskt är inom politiken man kan förändra – även om det låter coolare med ”opinonsbildare”. Dessutom börjar ett nytt parti bildas som faktiskt påstår sig vara pragmatiska, evidensbaserade och liberala – tre epitet som jag gärna tar på mig!

Så om Liberaldemokraterna fortsätter att utvecklas åt ”rätt” håll så kan jag tvingas att kalla mig ”politiker”, om än motvilligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: